Пројекти са СБ додатно убрзавају развој српске привреде

Београд, 4. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан Линдом ван Гелдер о структурним реформама, економским резултатима, спровођењу текућих пројеката у сарадњи са том банком и плановима за будућу сарадњу.


Брнабић је на састанку представила најважније резултате економских реформи у Србији, пре свега раст бруто домаћег производа (БДП) и суфицит буџета, и истакла да пројекти који се спроводе са Светском банком додатно убрзавају развој српске привреде.

Премијерка је као приоритете за будући развој навела даље јачање страних инвестиција, а као посебно важну истакла је даљу подршку предузетништву и иновацијама, као и подршку програмима које ће спроводити Фонд за науку.

Ван Гелдер је похвалила постигнуте финансијске резултате и навела да је у току израда Плана економског развоја, који ће уважавати циљеве Владе Србије и садржати смернице за будући развој, са акцентом на областима са највећим потенцијалом за одрживи развој српске економије.

Брнабић је изразила захвалност Светској банци на великој помоћи и подршци да Србија буде макроекономски уређена земља, као и задовољство избором области у којима Светска банка учествује и пружа подршку јачању домаће привреде.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=332698
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs