Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Политика

Политика

04.11.2018.
Припадници мањина данас бирају чланове националних савета
Београд, 4. новембар 2018. године – Републичка изборна комисија саопштила је да се данас у Србији одржавају избори за чланове националних савета националних мањина, на којима 18 мањина бирају своје представнике у националним саветима на непосредним изборима, док четири националне мањине представнике бирају путем електорских скупштина. | даље »
01.11.2018.
Сарадњом и добрим односима наставити изградњу Србије
Београд, 1. новембар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је вечерас, током обраћања на свечаној академији у Центру "Сава", да грађани Србије немају важнију потребу од мира, добрих односа и сарадње са свима, јер само тако могу да наставе да граде и уздижу "нашу једину Србију". | даље »
26.10.2018.
Скупштина усвојила 10 закона из области грађевинарства и саобраћаја
Београд, 26. октобар 2018. године – Народна скупштина Републике Србије усвојила је данас 10 закона из области грађевинарства и саобраћаја, међу којима су измене Закона о планирању и изградњи, Закон о озакоњењу објеката, нови Закон о грађевинским производима, као и измене Закона о превозу путника у друмском саобраћају. | даље »
22.10.2018.
Јачање конкурентности домаћих произвођача
Београд, 22. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће предложени закон о грађевинским производима уредити ову област по стандардима и пракси Европске уније и олакшати домаћим произвођачима извоз на страна тржишта. | даље »
18.10.2018.
Влада одлучна у намери да стане на пут дивљој градњи
Београд, 18. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је за три године од доношења Закона о озакоњењу објеката озакоњено више објеката него за 17 година примене претходних законских решења. | даље »
17.10.2018.
Нова законска регулатива у складу са стандардима ЕУ
Београд, 17. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је циљ доношења десет закона из области грађевинарства и саобраћаја усмерен на то да се домаћи прописи ускладе са стандардима ЕУ. | даље »
12.10.2018.
Скупштина Србије усвојила сет еколошких закона
Београд, 12. октобар 2018. године – Скупштина Србије усвојила је данас Закон о изменама и допунама Закона о заштити животне средине, чиме се ствара формално-правни услов да пољопривредници конкуришу за добијање средстава из европског фонда ИПАРД. | даље »
08.10.2018.
Делегација Републике Србије у дводневној посети Казахстану
Београд, 8. октобар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић предводиће делегацију Републике Србије, у којој ће бити и више чланова Владе Србије, која ће у уторак и среду, 9. и 10. октобра, боравити у дводневној званичној посети Републици Казахстан. | даље »
29.09.2018.
Скупштина Србије усвојила измене и допуне Закона о ПИО
Београд, 29. септембар 2018. године – Скупштина Србије усвојила је данас измене и допуне Закона о пензијско-инвалидском осигурању (ПИО) којим се, између осталог, укида Закон о смањењу пензија најкасније до 30. септембра ове године. | даље »
27.09.2018.
До краја године "Нора" и "Лазар" део наоружања ВС
Београд, 27. септембар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин рекао је да очекује да ће самоходне хаубице, возила "Нора" и "Лазар", ући у састав српског наоружања до краја године. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Устав
Текст новог Устава Републике Србије, који су посланици Народне скупштине једногласно изгласали 30. септембра 2006. године
  DOC (MS Word)
  PDF (Adobe Acrobat)

Мултимедија
ВИДЕО: Гласање о Уставу у Народној скупштини (извор: Радио-телевизија Србије)

Документи
  Меморандум о међусобном разумевању Руске Федерације и СЦГ
  Повеља о људским и мањинским правима
  Бирачки списак (октобар 2003. године)
  Закон о сарадњи СРЈ са Хашким трибуналом

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs