Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи

Интервјуи

26.08.2018.
Завршетак реконструкције Палате правде током наредне године
Београд, 26. август 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић изразила је данас уверење да ће у Палату правде у септембру наредне године бити усељени Први основни суд, Прво основно јавно тужилаштво, Виши суд и Више јавно тужилаштво, који ће се након реконструкције зграде вратити на стару адресу. | даље »
11.08.2018.
Измене Устава јачају независност правосуђа
Београд, 11. август 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић изразила је данас уверење да ће ресорно министарство почетком септембра упутити Влади Нацрт уставних амандмана, која треба да га усвоји и упути предлог за измену Устава Народној скуштини. | даље »
10.08.2018.
Повишице плата и пензија неће угрозити буџет
Београд, 10. август 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да је наша земља на добром путу опоравка и раста привреде, и најавио да ће се ускоро изаћи са тачном рачуницом око повећања пензија и плата у јавном сектору. | даље »
08.03.2018.
Мала и средња предузећа стуб развоја привреде
Београд, 8. март 2018. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић поручио је данас да је сектор микро, малих и средњих предузећа кичма привреде и генератор раста и нових послова, због чега је стратешки приоритет Владе и Министарства привреде свеобухватна подршка том сектору. | даље »
28.01.2018.
Добар пословни амбијент кључ за инвестиције
Београд, 28. јануар 2018. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић изјавио је данас да Влада Србије и ресорно министарство раде на унапређењу пословног амбијента, због чега је 2017. године донет низ законских решења. | даље »
13.01.2018.
Популациона политика брига свих сегмената друштва
Бeoгрaд, 13. jaнуaр 2018. гoдинe – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић-Дејановић изјавила је данас да стопа природног прираштаја код нас неће још дуго бити добра, будући да смо стара нација, додавши да је Стратегија подстицаја рађања ревидирана. | даље »
12.01.2018.
Ускоро први радни текст измене Устава у области правосуђа
Београд, 12. јануар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић изразила је наду да ће током следеће недеље бити објављен први радни текст измене Устава у области правосуђа, што је обавеза из Поглавља 23 у приступним преговорима са Европском унијом. | даље »
01.01.2018.
Уставним променама гарантоваће се независност судства
Београд, 1. јануар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић најавила је да ће из Устава Србије бити избрисана одредба по којој се судије и тужиоци у првом мандату бирају на три године, да ће Устав прописати разлоге за њихово разрешење, те да о избору носилаца правосудних функција више неће одлучивати извршна и законодавна власт. | даље »
18.12.2017.
Односи Србије и Словеније на узлазној линији
Београд, 18. децембар 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић изјавио је данас да Србија и Словенија имају добре политичке и економске односе, који годинама иду узлазном путањом, при чему истовремено расте и број словеначких инвестиција у Србији, као и обим трговине двеју земаља. | даље »
17.12.2017.
До европских вредности кроз делотворан преговарачки процес
Београд/Сарајево, 17. децембар 2017. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је да су неповратна политичка уверења Србије да гради друштво по европским вредностима и европском стандарду, као и да се до тих циљева долази кроз делотворан и ефикасан преговарачки процес чији исход је јасан и води чланству у ЕУ. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs