Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија

Косово и Метохија

01.11.2018.
Евентуално формирање "војске Косова" противно праву
Стара планина, 1. новембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да је идеја о формирању такозване "војске Косова" противна и праву и било каквој жељи да на Космету и у овом региону имамо нормалне односе. | даље »
30.10.2018.
Нова улагања промениће лице српских средина на Космету
Београд, 30. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је данас, након заједничке седнице Владе Србије и представника Срба са КиМ, да ће сва улагања у српске средине о којима је било речи као и реализација пројеката, из месеца у месец, мењати лице српских средина у покрајини. | даље »
29.10.2018.
Бесплатна правна помоћ од великог значаја за интерно расељена лица
Београд, 29. октобар 2018. године – Заменик директора Кацеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев присуствовао је данас завршној конференцији пројекта Европске уније "Заштита и унапређење имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији". | даље »
29.10.2018.
Сутра седница Владе са представницима Срба са Космета
Београд, 29. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић најавио је да ће сутра у Београду бити одржана заједничка седница Владе са свим представницима српских институција у нашој јужној покрајини. | даље »
26.10.2018.
Убрзати процес расветљавања судбине несталих на Космету
Београд, 26. октобар 2018. године – На седници Радне групе за лица која се воде као нестала, делегације Београда и Приштине усвојиле су данас процедуре о примопредаји посмртних остатака, које треба да допринесу и помогну у процесу проналажења несталих особа. | даље »
25.10.2018.
"Косово" далеко од УН и осталих међународних организација
Београд, 25. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је данас да самопроглашено "Косово", ни десет година након противзаконитог проглашења отцепљења од Србије, није ни корак ближе чланству у УН и осталим релевантним међународним организацијама. | даље »
21.10.2018.
Међународна заједница да реагује због напада на ходочаснике
Београд, 21. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић апеловао је на међународну заједницу да реагује на данашњи напад на православне ходочаснике, који су обилазили српске манастире у Метохији. | даље »
18.10.2018.
Само компромисно решење за Космет гаранција трајног мира
Београд, 18. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са делегацијом Европског савета за међународне односе о ситуацији на Западном Балкану и могућностима за превазилажење наслеђа конфликтне прошлости. | даље »
18.10.2018.
Србија искрено за постизање компромиса о Космету
Београд, 18. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини и настојањима да се у дијалогу Београда и Приштине дође до компромисног решења. | даље »
17.10.2018.
Уважити искрене и добре намере Београда по питању Космета
Београд, 17. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упознао је данас заменицу министра спољних послова Италије Емануелу Дел Ре са напорима Београда да се пронађе компромисно и одрживо решење за питање јужне српске покрајине. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs