Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре

Конференције за новинаре

18.10.2018.
Ускладити жеље и финансијске могућности у пронаталитетној политици
Београд, 18. октобар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић говорили су данас о задацима Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом. | даље »
04.10.2018.
ММФ задовољан економским напретком Србије
Београд, 4. октобар 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је данас да ће Влада донети одлуку о повећању пензија за пет одсто за пензионере са најнижим примањима, и исказао захвалност шефу Мисије ММФ-а Џејмсу Руфу на подршци за такву меру. | даље »
10.09.2018.
Влада предложила повећање минималне цене рада од 8,6 одсто
Београд, 10. септембар 2018. године – На данашњој седници Социјално-економског савета Републике Србије (СЕС), којој је присуствовала и председница Владе Србије Ана Брнабић, није постигнут договор о минималној цени рада по сату, након што су синдикати одбили предлог Владе и послодаваца да она буде повећана за 8,6 одсто, и да износи 155 динара. | даље »
06.09.2018.
Све спремно за изборе за савете националних мањина
Београд, 6. септембар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић позвао је данас припаднике националних мањина да учествују у предстојећим изборима за савете националних мањина и изаберу чланове који би афиримисали њихове интересе у образовању, култури, информисању, употреби језика и писма. | даље »
05.09.2018.
Социјално-економски савет постигао сагласност о изменама три закона
Београд, 5. септембар 2018. године – Председавајући Социјално-економском савету (СЕС) и председник Уније послодаваца Србије (УПС) Милош Ненезић изјавио је данас да су чланови Савета постигли сагласност о изменама Закона о ПИО, као и о изменама Нацрта закона о платама државних службеника и намештеника и Нацрта закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима. | даље »
30.08.2018.
Нема загађења ваздуха у Народној библиотеци Србије
Београд, 30. август 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић изјавио је данас на конференцији за новинаре у Министарству културе и информисања да Народна библиотека Србије неће радити док надлежни не дају одобрење након безбедносних провера. | даље »
17.08.2018.
Избори за националне савете националних мањина 4. новембра
Београд, 17. август 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић расписао је данас изборе за националне савете националних мањина за 4. новембар и упутио позив свим припадницима националних мањина у нашој земљи да искористе бирачко право и упишу се у посебан бирачки списак. | даље »
13.08.2018.
СЕС за укидање закона о смањењу плата у јавном сектору
Београд, 13. август 2018. године – Социјално-економски савет Републике Србије подржао је данас иницијативу да се ван снаге стави Закон о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава. | даље »
20.07.2018.
Неопходно профилисање запослених у центрима за социјални рад
Београд, 20. јул 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је у оквиру реорганизације рада центара за социјални рад уведена новина која подразумева кадрирање, односно профилисање запослених у тим установама. | даље »
19.07.2018.
За годину пријављено приближно 45.000 случајева породичног насиља
Београд, 19. јул 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић упозорила је данас на то да је у овој години у Србији било 30 смртних случајева у насиљу у породици, док је од 1. јуна прошле године до 30. јуна ове, укупно пријављено 44.728 случајева таквог насиља. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs