Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Решавање проблема који постоје у дијалогу са Приштином

Решавање проблема који постоје у дијалогу са Приштином

Београд/Минхен, 2. фебруар 2014. године – Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић оценио је да Безбедносна конференција у Минхену представља прилику да се покаже колико је слика о Србији промењена и колико је то важно у смислу могућности да наша земља дође до доброг решења за проблеме који постоје у односима са Приштином.

Фото: Танјуг

Дачић, који учествује на овом скупу у Минхену, подсетио је на то да је поменута конференција један од најзначајнијих политичких догађаја у свету сваке године, као и да се ове године обележава 50 година од одржавања прве конференције.

Овај скуп, како је додао, окупља највише светске званичнике и представнике различитих држава.

Премијер је рекао да је до сада у Минхену имао низ билатералних састанака, између осталих и са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, комесаром за проширење Штефаном Филеом, председником Европског савета Херманом ван Ромпејом, генералним секретаром ОЕБС-а, званичницима земаља региона, као и са веома значајним саговорницима који могу да утичу на решавање проблема које Србија има у дијалогу са Приштином.

Имао сам прилику да разменим мишљења и са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим, и са америчким државним секретаром Џоном Керијем, који је изразио велико задовољство због напретка који је Србија постигла у дијалогу и честитао на отварању преговора о чланству, истакао је Дачић.

Он је указао на то да је главна тема конференције данас дијалог између Београда и Приштине, којем је посвећена и истоимена панел дискусија.

Дачић је јуче учествовао у више панел дискусија: "Глобална власт и регионална стабилност: Фокус на централну и источну Европу", "Минхенска конференција у педесетој: прошлост, садашњост и будућност међународне безбедности", као и у дискусијама "Трансатланска ренесанса – и Европа, Америка и Азија".


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs