Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Ђурићу забрањен улазак на Космет

Ђурићу забрањен улазак на Космет

Лепосавић, 1. јул 2014. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић истакао је да то што му је косовска полиција данас забранила да на прелазу Јариње уђе на Космет представља флагрантно кршење споразума Београда и Приштине, непоштовање споразума о слободи кретања и кршење свих раније договорених принципа.

Ђурић је указао на то да овај поступак сигурно неће утицати на нормално функционисање институција Србије, уз оцену да је то лош сигнал и када је реч о нормализацији односа Београда и Приштине.

Због тога апелујем на међународну заједницу да помогне у превазилажењу овог проблема, с обзиром на то да је жеља Србије да се не стварају додатне тензије, већ да се проблеми решавају кроз дијалог, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић је данас требало да положи камен темељац за зграду од 12 стамбених јединица, површине од по 41 квадратни метар, у Бањској.

Комплетну изградњу зграде финансирала је Канцеларија за Косово и Метохију, а станови су намењени младим брачним паровима из Бањске, како би се непосредно помогли опстанак и повратак српског становништва у покрајину.

Након посете селу Бањска, било је предвиђено да Ђурић у центру Звечана обиђе две зграде (од 32, односно 36 станова) у завршној фази изградње, које се граде средствима општине Звечан и Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију.

Такође, били су планирани и посета Рударско-металуршком комбинату Трепча и разговор са руководством комбината, као и састанци са представницима Срба са севера покрајине.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs