Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Обуздати политику "дугих цеви" коју демонстрира Приштина

Обуздати политику "дугих цеви" коју демонстрира Приштина

Београд, 2. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да међународна заједница, када су у питању преговори о Косову и Метохији, схвата да на Приштину не може да рачуна због тога што не поштује преузете обавезе, док је Београд поуздан партнер, стрпљив и толерантан.


Брнабић је у изјави новинарима приликом обиласка обновљене зграде хирургије Клиничко-болничког центра „Др Драгиша Мишовић“ у Београду указала на то да Приштина није испунила договорено Бриселским споразумом већ пет година, а да је Београд одговоран партнер.

Она је пренела да је једна од тема данас у Женеви, где је учествовала на скупу ''Дијалог о Западном Балкану'', био и дијалог Београда и Приштине, да је својим саговорницама говорила о сталним провокацијама Албанаца на КиМ, сталним упадима са дугим цевима, а да притом Београд остаје стрпљив, толерантан и смирен.

Премијерка је такође указала и на изјаве албанских званичника о укидању граница између самопроглашеног Косова и Албаније и упитала како би било да Београд говори о укидању границе између Србије и Републике Српске.

Ако хоћемо да гледамо у будућност, немојте да водимо политику "дугих цеви", поручила је Брнабић .

Говорећи о посети председника Србије Александра Вучића Русији, премијерка је рекла да то што се током две недеље састао са председницима Кине и Русије говори о томе колико је Вучић озбиљан светски лидер.

Она је нагласила да су за Србију важне добре везе које председник гради са Кином и Русијом, али и са САД и ЕУ, и да се то најбоље види у економском напретку Србије, која је у првој половини 2018. године имала раст БДП-а од 4,85 одсто.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs