Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Подршка Развојне банке СЕ пројектима у здравству Србије

Подршка Развојне банке СЕ пројектима у здравству Србије

Београд, 2. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са гувернером Развојне банке Савета Европе Ролфом Вензелом о пројекту изградње нове Универзитетске дечје клинике „Тиршова II” и обнови и опремању двадесет општих болница у Србији, чије је финансирање обезбедила ова европска институција.


На састанку је наведено да ће у изградњу „Тиршове II“ из кредита Развојне банке бити уложено 54 милиона евра, од чега је за радове предвиђено 30 милиона евра, а за набавку неопходне опреме 24 милиона евра.

Вензел је нагласио да се очекује да ће пројекат обнове болница у Србији ускоро бити одобрен, објаснивши да је у овом случају реч о веома флексибилном моделу финансирања, који искључује сложене процедуре, при чему је Србија прва држава у региону у којој ће овај модел бити примењен.

Брнабић је пренела захвалност гувернеру Развојне банке Савета Европе на доброј сарадњи и подршци те финансијске институције пројектима у здравству.

Обнова, опремање и модернизација болница и здравствених установа имају за нас приоритетни значај, оценила је она, уз напомену да је клиника „Тиршова“ битна не само за Београд и Србију, већ и за читав регион,.

Осим модернизације здравственог система, премијерка је истакла важност обнове и модернизације школа и установа културе у Србији, додајући да је то од кључног значаја за ову владу и за њу лично.

На састанку је разговарано и о финансирању пројекта изградње Концертне дворане у Београду, за коју је у току израда пројекта акустике.

Саговорници су констатовали да ће изградња ове дворане имати изузетан значај за развој културе и туризма у Београду, али и у читавој земљи.

Такође, истакнуто је да је Србија у сарадњи са Развојном банком учинила доста и на побољшању затворских капацитета, као и у спровођењу Регионалног стамбеног програма за решавање питања расељених.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs