Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија цени конструктивну помоћ Немачке на путу ка ЕУ

Србија цени конструктивну помоћ Немачке на путу ка ЕУ

Београд, 3. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у куртоазну посету амбасадора Савезне Републике Немачке у Србији Томаса Шиба, са којим је том приликом разговарала о даљем унапређењу економске сарадње, процесу евроинтеграција Србије и о значају регионалног повезивања.


Брнабић је пожелела добродошлицу новом амбасадору Немачке, изразивши захвалност на досадашњој доброј сарадњи, како економској, тако и политичкој.

Она је истакла да Србија цени сугестије Немачке и види их као конструктивну помоћ да се превазиђу потенцијални изазови на путу ка чланству у Европској унији.

Шиб је, честитајући председници Владе на посвећености у спровођењу реформи, нагласио да ће се добра сарадња двеју држава наставити и убудуће, с обзиром на то да је до сада давала одличне резултате, и оценио да је СР Немачка задовољна пословном климом за даља улагања.

Брнабић је упознала саговорника са процесом реформи, нарочито у области дигитализације, као предуслова транспарентнијег рада јавне управе и ефикасног механизма за борбу против корупције, и изразила захвалност Немачкој на подршци увођењу дуалног образовања, за које је оценила да већ даје добре резултате.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs