Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Структурне реформе приоритет у наредној години

Структурне реформе приоритет у наредној години

Београд, 3. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда за Србију Џејмсом Руфом о првим резултатима спровођења новог Програма макроекономских и структурних реформи подржаног Инструментом за координацију политике “The Policy Coordination Instrument”.


Руф је на састанку, којем су присуствовали и министар финансија Синиша Мали и министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић, похвалио макроекономске резултате које је Србија остварила у претходном периоду.

Он је истакао да је нарочито значајно повећање номиналног БДП-а и смањење учешће јавног дуга у БДП-у, и додао да је одлична вест и то што је ревидирана стопа привредног раста за целу годину са 3,5 одсто на 4,2 одсто.

С обзиром на чињеницу да је постигнута макроекономска стабилност, саговорници су се сложили да су у наредној години приоритет структурне реформе.

У том смислу, Руф је похвалио Министарство финансија, које је реформу
Пореске управе поставило као приоритет у 2019. години.

Брнабић је истакла да су ове године забележени веома добри макроекономски резултати, те да је важно да се тај тренд убрзаног раста настави и у наредној години.

Премијерка је додала да је, у циљу остваривања очекиваног раста, важно да се више улаже у јавне инвестиције и инфраструктуру, и настави са стимулативним мерама за подстицај развоја иновација у привреди.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs