Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Дијалогом до одрживог решења за Космет

Дијалогом до одрживог решења за Космет

Београд/Минск, 31. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, на састанку главне групе Минхенске безбедносне конференције, да је компромисно решење за Косово и Метохију кључ стабилности и безбедности у региону, као и пресудан фактор за економску перспективу и просперитет свих грађана региона.


Брнабић, која на састанку поменуте групе у Минску борави на позив Волфганга Ишингера, који председава конференцији, на којој се разматрају актуелна регионална и глобална безбедносна питања, истакла је да је у интересу Србије да се пронађе одрживо решење за Космет.

Београд је посвећен проналажењу компромиса кроз дијалог, поновила је премијерка и додала да то није једноставан процес, а да је дијалог једини начин за успостављање дугорочно одрживог решења.

Она је нагласила да је дијалог иначе тежак и компликован, због чега нам је важно да тај процес додатно не отежавамо постављањем црвених линија, подвукавши да нам је у том смислу важна подршка Немачке.

Касније током дана, Брнабић ће на одвојеним састанцима разговарати са председником Републике Белорусије Александром Лукашенком и премијером Сергејом Румасом.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs