Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Додатно унапређење пријатељских односа са Молдавијом

Додатно унапређење пријатељских односа са Молдавијом

Београд/Минск, 31. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас у Минску са премијером Молдавије Павелом Филипом о унапређењу односа двеју земаља, потврдивши да су билатерални односи пријатељски и да има простора за њихово додатно унапређење, пре свега у домену економске сарадње.


Брнабић је истакла да Србија изузетно цени став Молдавије о непризнавању Косова и Метохије, и у складу с тим је пренела захвалност за подршку коју та држава пружа очувању територијалног интегритета и суверенитета наше земље.

Она је, поновивши да је стратешки циљ Србије прикључење Европској унији, упознала премијера Филипа са реформама које Влада Србије спроводи, а чији је циљ бољи животни стандард грађана и повољније пословно окружење за привреду.

Филип је потврдио да се трговинска размена између две државе повећава, као и да постоји много простора за њено додатно унапређење, посебно у домену извоза.

Молдавија са пажњом прати реформе које се спроводе у Србији и жели размену искустава, будући да јој је потребна снага за промене и реформе коју Србија има, нагласио је он.

Председница Владе Србије је добила позив молдавског премијера да у наредном периоду посети ту земљу.

Премијери Србије и Молдавије бораве у Белорусији поводом састанка главне групе Минхенске безбедносне конференције, на коме је Брнабић јутрос говорила.

Касније током дана, Брнабић ће на одвојеним састанцима разговарати са председником Републике Белорусије Александром Лукашенком и премијером Сергејом Румасом.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs